Fytotherapie en homeopathie

Fytotherapie wordt ook wel eens kruidengeneeskunde genoemd. Hierbij gaat men allerlei aandoeningen behandelen op basis van plantaardige middelen. Diverse delen van planten kunnen gebruikt worden en verwerkt worden tot onder andere tabletten, oplossingen,... Plantaardige middelen hebben vaak minder bijwerkingen dan andere geneesmiddelen, maar zijn daarom niet altijd onschuldig. Zeker wanneer u ook andere geneesmiddelen neemt, is het aangewezen om advies te vragen aan uw apotheker.

De voornaamste gamma’s  die bij ons aanwezig zijn, zijn Tilman en  A. Vogel. Fytotherapie en homeopathie worden wel eens onder dezelfde noemer vernoemd, maar het gaat hier wel degelijk om twee verschillende vormen van therapie.

Homeopathie steunt op het beginsel ‘similia similibus curentur’. Dit wil zeggen: het gelijke wordt door het gelijkende genezen. Men gaat hierbij een bepaalde stof gebruiken die eigenlijk de symptomen van de ziekte veroorzaakt. Deze stof gaat men echter verdunnen tot een concentratie die de ziekte net gaat genezen. In de apotheek maken wij zelf geen homeopathische bereidingen, maar deze kunnen wel besteld worden. De meeste van onze homeopathische producten zijn afkomstig van de firma Boiron en VSM.